Logo WVP de Pettelaer

lesboten en huurboten

WV de Pettelaer geeft les op verschillende boten voor verschillende doelgroepen. Deze boten zijn voor leden ook te huur op de dagen dat WV de Pettelaer open is. Onderstaand treft u onze lesboten aan met en beschrijving van de doelgroep voor deze boten.

Optimist van 8 tot en met 15 jaar

Zeilcursus optimist 1

De Optimist, een bootje van 2.31 meter bij 1.13 meter met een gewicht van ongeveer 35 kg, is de eenheidsklasse voor kinderen tot en met 15 jaar. Jong geleerd is oud gedaan; vele zeilers beginnen hun avontuur in de Optimist al vanaf een leeftijd van 8 jaar, of zelfs nog eerder.

Voor leden te huur per dagdeel of via een strippenkaart.

Splash van 12 tot en met 18 jaar

Zeilcursus splash en laser 3

De Splash is destijds ontworpen voor de jeugd die hun eerste, kleine zeilboot (bijvoorbeeld de Optimist) verlaat en vaak nog te licht van gewicht en te onervaren is voor de grotere en zwaardere types eenmansboten (bijvoorbeeld de Laser). Het gat naar andere type eenmansboten was te groot. De Splash bedoeld voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar.

Voor leden te huur per dagdeel of via een strippenkaart.

RS-Feva Jeugd 2-mans

Zeilcursus Rs Feva 2 mans jeugd small

Na twee of drie optimistcursussen toe aan iets meer spectakel? Kies dan de RS-Feva, Je vaart dan met 2-personen de boot. Met een stevige wind is het flink werken en heb je met z'n tweeën je handen vol aan deze boot. Goed samenwerken is daarom heel belangrijk. De Feva is alleen voor cursisten die al het diploma CWO-II jeugdzeilen hebben. Een aantal technieken moet je echt onder de knie hebben, voordat je in de Feva stapt.
Tweemans varen is samenwerken. Vind je dit leuk? Dan is de RS Feva de juiste boot voor jou! Deze cursus wordt gevaren in de RS Feva met grootzeil en fok.

  

Laser van 14 tot en met 21 jaar

Zeilcursus laser van 14 tot en met 21 jaar

De Laser Standard behoeft erg weinig introductie. Een 45 jaar jonge Olympische klasse waarvan er wereldwijd meer dan 195.000 zijn verkocht. Waar je ook vaart, je vindt altijd wel een paar collega Laser-zeilers om mee te varen en na te praten. Weinig Standard zeilers zijn lichter dan 70kg en is daarmee een wat door jongens en mannen gedomineerde klasse.

Voor leden te huur per dagdeel of via een strippenkaart.

Efsix van 14 tot en met hoge leeftijd

Zeilcursus kielboot efsix

Waarom niet meteen leren zeilen in een kielboot als je uiteindelijk toch van plan bent er mee te gaan varen? Met de Efsix, een zeer sportieve kielboot waar je met 4 personen heelijk in kunt toerzeilen heb je een hele mooie ervaring. Er zijn vele kielboten. De bekendste is in Nederland wel de Valk. Maar een sportieve ervaring doe je op in de Efsix. Dankzij de wendbaarheid van de boot en de snelheid wordt je vanzelf verliefd op deze boot. Met deze boot kun je ook zeilen op IJsselmeer en Wad.

Voor leden te huur per dagdeel of via een strippenkaart.

Randmeer

Zeilles randmeer

Een Randmeer zeilen is de ideale keuze voor iedereen die van stoer en avontuurlijk zeilen houdt. Deze snelle en comfortabele zeiler wordt bij watersportvereniging de Pettelaer veelvuldig ingezet tijdens de zeillessen voor CWO en ook als huurboot als je XWO-2 kielboot hebt.. Dat maakt haar des te vertrouwder voor degenen die na de zeillessen er zelf eens op uit willen.

Alle genoemde boten hebben eigen klassenorganisaties die ook voor landelijke wedstrijden zorgen, een eigen website hebben en vaak ook regionale wedstrijden organiseren.

Brabant en Limburg kennen daarnaast ook nog een jeugdzeilcircuit www.combizuid.nl

In 's-Hertogenbosch is er een lokaal samnewerkingsverband tussen 5 verenigingen www.bossche5.nl

Inschrijven voor cursus

Schrijf u nu in voor een cursus zeilen of surfen