Logo WVP de Pettelaer

jeugd 13+

Na het bereiken van de 15 jarige leeftijd of wanneer de Optimist al eerder te klein geworden is, zijn er trainingen voor de vervolg klassen zoals Splash, Flash, Laser.

Zeilcursus splash en laser 1

De club heeft hiervoor standaard beschikbaar :
6 Lasers Standaard (7m2 zeil) of 6 Lasers Radiaal (5,5m2 zeil)

6 Splashes Blue met zeil van 6,3m2

Cursisten kunnen als zij dat hebben ook met eigen materiaal varen.

Ervaren instructeurs, die zelf ook op deze boten varen, geven vanuit volgboten of zeilboot aanwijzingen en er wordt theorie onderwezen in het leslokaal. In feite geldt voor deze cursus hetzelfde als voor de optimisten. De manier van werken is hetzelfde en ook de diplomalijn is hetzelfde.  Als je meer dan alleen maar "lekker" wilt zeilen is een wedstrijdtraining wel iets voor jou. Hiervoor heeft WVP de zondagtrainingen en soms ook de woensdagavonden waarop getraind wordt.

Zeilen met wedstrijdervaring. De Pettelaer zorgt jaarlijks voor een CombiZuid wedstrijd op haar water. Daarnaast zijn er een 5-tal clubwedstrijden op de Pettelaer. Daar kun je de opgedane ervaring uitbouwen naar meer wedstrijdervaring. Daarnaast is de Pettelaer een van de deelnemers aan de Bossche 5 zeilwedstrijden die jaarlijks in het eerste weekeinde in Oktober in 's-Hertogenbosch worden gehouden. Het bezoeken van Combizuid wedstrijden, de Bossche5 wedstrijden en natuurlijk de gezellige clubwedstrijden zorgt voor veel plezier, zeilervaring en wedstrijdervaring. Dit is natuurlijk ook voor de optimisten weggelegd. Voor elke zeiler een must om meer te leren en het competitie element op te pakken. Varen tegen maar ook met je collega zeilers maakt je beter.

Zeilcursus splash en laser 2

Les / cursus op de 1-mans zwaardboten Laser en Splash:

Als u zeilles wilt hebben op Laser of Splash zwaardboot dan vult u natuurlijk eerst het formulier in. Er wordt gewerkt met groepjes van maximaal 6 cursisten per cursus. Deze hebben een eigen trainer. De trainer zal de cursisten bij elkaar roepen voor een kort overleg op WVP en met hen de dagen inplannen dat de cursus plaats zal vinden. Er wordt dus in goed overleg besloten wanneer u aan de slag gaat als groep.

Inschrijven voor cursus

Schrijf u nu in voor een cursus zeilen of surfen