Logo WVP de Pettelaer

basis wedstrijd organisatie

WVP oganiseert in samenwerking met het Watersportverbond diverse cursussen. Een van de cursussen is (bij voldoende aanbod) Opleiding Assistent jeugdzeiltrainer.

Voor wie?

Bij het maken van een goed wedstrijdbeleid komt nogal wat kijken. Wat zijn de ambities van de vereniging? Wat zijn de mogelijkheden? Wat heb je nodig om alles écht goed te organiseren? Het is belangrijk dat de vereniging een beleid heeft waarmee zij goed uit de voeten kunnen en daar is oa de cursus BWO voor. 

Assistent wedstrijdcomitélid
In een opleiding van één dag leer jij de basisprincipes van wedstrijd leiden. Welke banen zijn er? welke variabelen brengen de wind en stroom en hoe zien startprocedures er uit? Na afronden van deze cursusdag ben jij assistent wedstrijdcomitélid. Deze opleiding wordt gecombineerd met de opleiding assistent protestcomité- / jurylid. Deze opleiding organiseren we samen met aangesloten verenigingen.

Cursusinhoud

De volgende aspecten worden onder meer behandeld:

  • Wedstrijdvormen
  • Alle walaspecten (wat kun je allemaal doen)
  • Alle wateraspecten (je werkt in en team)
  • Startprocedures en vlaggen / signalen
  • Minimum leeftijd 14 jaar
  • Curusduur 8 uren ( in principe ) op één dag of verdeeld over 2 avonden.

Indien u interesse heeft om deze cursus te volgen dan graag opgeven via de activiteitenkalender of indien er geen cursus gepland staat svp doorgeven via ofni.[antispam].@wvdepettelaer.nl

Cursus assistent jeugdzeiltrainer

Inschrijven voor cursus

Schrijf u nu in voor een cursus zeilen of surfen