Logo WVP de Pettelaer

over ons

Onze vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond (het vroegere KNWV, Koninklijk Nederlands Watersport Verbond). Dit garandeert onder meer dat u les krijgt van vakbekwame instructeurs, zij staan namelijk garant voor kwaliteit en uniformiteit van de opleidingen, omdat ze zich houden aan de richtlijnen en de afspraken van de landelijke Commissie Watersport Opleidingen (CWO).

Oprichting

W.V.de Pettelaer werd opgericht op 13 maart 1972 te 's-Hertogenbosch.

Doel van de vereniging

Het beoefenen en het bevorderen van de watersport met zeilvaartuigen We trachten dit doel te bereiken door o.a.:

  • het houden van voordrachten het geven van zeillessen aan jeugd en ook volwassenen
  • het verzorgen van instructie en trainingen
  • het organiseren van wedstrijden
  • het organiseren van diverse evenementen
  • het bieden van ligplaatsen voor eigen boten

We zeilen op de Zuiderplas, een oppervlakte van zo'n 25 ha en een diepte van gemiddeld 10 m.

Clubhuis watersport vereniging de pettelaer

Wat heeft WV de Pettelaer te bieden

Opleidingen zeilen, rescue, vaarbewijs en jeugdzeiltrainer

Elk jaar weer organiseren we een aantal cursussen om klein en groot het plezier en avontuur van de watersport te laten ontdekken.

Wedstrijdtrainingen

Voor de ervaren zeilers die mee willen doen aan wedstrijden - hetzij op onze eigen plas, hetzij elders - hebben we een trainingsprogramma op het water en de benodigde theorielessen als voorbereiding op en het zeilen van wedstrijden.

Wat moet u verder nog weten?

Watersportverbond

Onze vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond (het vroegere KNWV, Koninklijk Nederlands Watersport Verbond). Dit garandeert onder meer dat u les krijgt van vakbekwame instructeurs, zij staan namelijk garant voor kwaliteit en uniformiteit van de opleidingen, omdat ze zich houden aan de richtlijnen en de afspraken van de landelijke Commissie Watersport Opleidingen (CWO).

Veiligheid

Er worden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van de cursisten, tijdens de trainingen en wedstrijden. Ook de vloot van lesboten wordt elk jaar aan een kwaliteitscontrole onderworpen. Tijdens alle wateractiviteiten zijn er voldoende rescueboten beschikbaar!

Kleding

Voor de beginnende zeilertjes is geen specifieke zeilkleding vereist (een regenpak kan al prima diensten bewijzen). Omdat je altijd onverwachts in het water terecht kunt komen, wordt aangeraden altijd een extra set droge kleren bij je te hebben (die kun je in de kleedkamer, waar ook een douche is, achterlaten). Natuurlijk is een handdoek ook erg handig. In de lesboten mogen alleen sportschoenen gedragen worden. Gaan kinderen na hun 1ste diploma meedoen aan trainingen (niet de lessen!) dan zijn ze wat de voorjaars- en najaarstraining betreft, verplicht een droogpak te dragen. Het water is dan immers nog te koud. Zodra je actief bent op het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Die hoef je in het begin nog niet zelf te kopen. De cursisten krijgen er één uitgereikt aan het begin van ieder les. Ondanks het verplichte zwemvest is het een vereiste dat je kunt zwemmen.

Aansprakelijkheid

De vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen van cursisten welke tijdens lessen en/of trainingen ontstaan. Cursisten raden we aan zich genoegzaam te verzekeren, zeker als het een eigen boot betreft.

Eigen boot

Voor het eerste jaar is geen eigen boot nodig en ook niet aan te raden. De lesboten van de club zijn prima. Voor het tweede jaar kun je ook in overleg gebruik maken van een clubboot. Voor leden/cursisten zijn voor gebruik op de Zuiderplas voor het tweede jaar lesboten te huur. Er zijn echter ook mensen die hun kind dan een eigen bootje willen geven. Een goede boot is vaak voor een redelijke prijs al tweedehands te koop. Wil je meedoen aan wedstrijden buiten de plas, dan is een eigen boot noodzakelijk. Vanaf het derde jaar heb je in ieder geval een eigen boot nodig. Zeilers in Splash, Laser en andere klassen hebben een eigen boot.

Kostenplaatje

De kosten zijn te verdelen in drie groepen:

  1. 1. Allereerst het lidmaatschap van de vereniging dat is voor het volgen van de lessen verplicht. Je kunt tot en met je 12e jeugdlid worden, daarna wordt je gewoon lid. Als er meer mensen uit een gezin zeilen, is het goedkoper een lidmaatschap voor het gezin te nemen.
  2. 2. Daarnaast betaal je voor de lessen. Trainingen worden apart en per seizoen betaald. Wedstrijden worden ook apart betaald.
  3. 3. De laatste groep onkosten die je hebt zijn de liggelden, als je een eigen boot hebt.

Inschrijven voor cursus

Schrijf u nu in voor een cursus zeilen of surfen